Waar zijn de positieve moslimstemmen?


Trendwatcher Gerald Celente voorspelt dat er, door de toenemende haat tegen de moslims, tussen 2012 en 2016 een etnische zuivering zal plaatsvinden in Europa. Deze haat zou ontstaan door de werkloosheid en de misdaad.  ‘Gerald Celente zal ongelijk krijgen. Althans, dat is de grote hoop van mezelf en velen,’ zegt Bahattin Koçak. Hij schrijft dit in De Standaard naar aanleiding van de steekpartij in het Brusselse metrostation Beekkant en de rellen rond Fouad Belkacem. 

Het is nu 2012. Sharia4Belgium, beter bekend als ‘haatzaaiende partij’ in Vlaanderen, stuurt aan op criminaliteit. Een vrouw met een nikab geeft een kopstoot aan de politie omdat ze niet wil gefouilleerd worden. Sharia4Belgium speelt in op de situatie. Met als gevolg dat er wat rellen ontstaan in Molenbeek. Later op de week komt een moslim uit Frankrijk tot hier. Soldaatje spelen, want in België worden moslims slecht behandeld. Hij verklaart de Heilige Oorlog.

‘Het succes van de ‘gekke moslims’ is de titel van het opinieartikel van islamleraar Koçak. De voorzitter van het Intercultureel Dialoog Platform (IDP) vraagt zich af waar de positieve moslimstemmen zijn. De gematigde moslims krijgen in de media aandacht, maar helaas niet zoveel ruimte als aan Fouad van Sharia4Belgium gegeven wordt.

Het evenwicht tussen de negatieve berichtgeving en de positieve stemmen is duidelijk zoek. Maar goed: ieder doet zijn job. De haatzaaier doet zijn ding, de media doen hun ding.(…) Waarom zijn de moslimjongeren gevoelig voor uitspraken van Fouad Belkacem? Vandaag hebben de ‘gekke moslims’ succes omdat de religie en cultuur van deze jongeren vaak negatief in beeld komen. Duw iemand constant in een hoek en noem hem daarbij ook nog constant ‘uitschot’. Ga naar een uitzendkantoor waar je meerdere keren te horen dat er geen werk is voor jou omwille van je naam of achtergrond. Na een tijdje zal je je ook zo gedragen.

Het artikel van Koçak is eigenlijk een oproep, een dringend verzoek aan de ‘gekke moslims’, als hij schrijft niet in zijn naam te spreken en niet in naam van zijn religie te handelen. ‘Wie ben ik? Ik ben een gewone moslim die wil samenleven.’

Is de ‘moslim’ (?) die helemaal uit Frankrijk tot hier komt om de boel op stelten te zetten een moslimextremist? Neen. Het is een extremist die niet moet beoordeeld worden op zijn religie, maar gewoon vanuit zijn daden en motieven. 

Koçak eindigt zijn artikel met de woorden:’ Wie zijn de slachtoffers van het extremisme? Dat zijn wij, allemaal.’ Hij heeft gelijk, veel moslims zijn ook slachtoffer van het extremisme, van de ‘gekke moslims’.

Zie: Het succes van de ‘gekke moslims‘ 

Illustr: ejbron.wordpress.com 

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie & religie), schrijver, dichter (bundel: Stiltegebied)

5 Responses

 1. ik leg nu in een keer uit waarom moslims altijd in het westerse media altijd slecht worden uitgebeeld : ILLUMINATI. en nu waarom; omdat wij in God (Allah) geloven en tegen satanisme.

  meer dan miljoenen mensen worden gehersenspoeld het zit letterlijk overal nickelodeon MTV enz

  Like

 2. Onlangs nam ik het vliegtuig .
  Ik werd behandeld als een top-crimineel.
  Schoenen uit , riem af ,broek ophouden met de hand ,
  Iris scan , vingerafdrukken , ondervraging enz
  en deze waanzin mag ik ook nog zelf betalen .
  Dit hebben we primair te danken aan de moslim terroristen .
  Wie durft dit tuig nog in bescherming te nemen ?
  p.s. ik stem NIET op Wilders .

  Like

 3. joost tibosch sr

  Met alle ervaring van christenfundamentalisme en – terrorisme zouden we toch moeten snappen dat het dan ook om kleine groepen venijnige gelijkhebberige aandachttrekkende mensen gaat, die driftig misbruik maken van geloof en levensbeschouwing (én vermeende macht),

  Ook als men onderdrukt wordt door anderen, mag men zichzelf natuurlijk verdedigen, maar ook dan is er geen reden, evenmin als wanneer men zelf anderen onderdrukt, om misbruik van geloof of levensbeschouwing te maken

  De grote mainstream, of ze zich nu laat overdonderen of niet (meer) door zo’n kleine groep, blijft zich tegelijkertijd vaak gewoon en onzichtbaar aftekenen in de talloze mensen die met hun geloof of levensbeschouwing beter mens willen zijn en een betere wereld willen maken. En zo is het natuurlijk ook met een oude waardevolle godsdienst als de islam

  Macho’s, ook anti-islambashers, laten zich altijd gelden, zetten een grote mond op en weten aandacht te trekken. Het duurt vaak lang voor ze het lid op de neus krijgen! Met ons groeiend gevoel voor mensenrechten krijgen ze nu wel eerder tegenwicht en lijken in onze tijd -hopelijk- eerder “ontmaskerd” te worden in ons ‘wereldklasje’.

  We kunnen het ons ook niet meer veroorloven de zaak “uit de hand te laten lopen”.

  Like

 4. Niet alle moslims zijn terroristen
  maar
  alle zelfmoord terroristen zijn altijd moslims
  En op 11 September 2001 enz….hebben we gezien ,
  hoe groot zo een gevaar is .
  We zij gewaarschuwd .
  Alle moslims die zich ernstig misdragen
  en in de gevangenis belanden ,
  meteen de 2de pas afnemen
  en retour hun geliefde zandbak !

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.