Wat moslims geloven en christenen niet begrijpen

Een geval van bekeringsdrift. Het boek: ‘Wat moslims geloven en christenen niet begrijpen’ zou deel 2 kunnen worden van een boek dat deze week verschijnt: ‘Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen’. Dit laatste is duidelijk bedoeld om moslims tot het christendom te bekeren, want, zegt een van de schrijvers, missionair werker Marten de Vries: ‘er is aan ons één naam gegeven om tot God te komen. Dat is Jezus.’

‘Ik wil bij jou horen’, zegt De Vries, terwijl hij richting Yavuz Bilgin leunt. ‘Wij kennen elkaar al langer, en hebben warme, inclusieve gevoelens voor elkaar. Maar er staan oproepen in de Koran, waar ik ‘nee’ op zeg. We lezen in de Bijbel dat er niet twee of drie alternatieve routes zijn, maar dat aan ons één naam gegeven is om tot God te komen. Dat is Jezus.
(Marten de Vries)

Het wordt zorgvuldig niet met zoveel woorden gezegd: eigenlijk deugt de islam niet, want alleen door Jezus kan je immers tot God komen. Hardnekkig geloven vele christenen dit nog steeds. Maar volgens de islam is het niet eens waar dat Jezus Christus de zoon van God is. Moslims begrijpen de christenen dan ook niet, maar als ze dat wel zouden doen, dan vallen ze hopelijk van hun geloof.

Dit is glashelder te lezen in de verborgen agenda van missionair predikant Marten De Vries en in die van politicoloog Gert-Jan Segers, sinds 2008 directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Omgaan met moslims vindt De Vries geen onschuldige bezigheid. ‘Als je als christen niet sterk in je schoenen staat, kun je vallen voor de verlokking van de islam.’

In de eerste plaats ben ik ontzettend onder de indruk van degenen met een islamitische achtergrond die tot Jezus Christus komen. Ze zijn vaak bereid om de hoogste prijs voor hun geloof te betalen en ik heb ook van dichtbij meegemaakt dat ze dat daadwerkelijk deden. (…) Ik heb ex-moslims ontmoet, die christen werden, enkel doordat ze de Bijbel lazen. (Gert-Jan Segers)

Christenen denken het begrepen te hebben en zullen op hun beurt nooit moslim worden: dan kom je niet tot God. Het boek Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen, is een regelrecht bekeringsboek, geschreven door een missionair werker die vindt dat de Koran juist dat afwijst wat zijn enige houvast is, en een zendeling, lid van de PKN die moslims ook het evangelie van Jezus Christus wil bijbrengen. Hoe hardnekkig blijft de drift tot bekeren van mensen die via een ‘verkeerde’ religie bij een ‘verkeerde’ God willen komen? Terwijl er toch maar EEN is?

Zie: Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen’
(Christelijk Informatie Platform)

En: ‘Wat christenen geloven en moslims niet begrijpen’
(CV-Nieuws)

Boek: Wat christenen geloven & moslims niet begrijpen
200 pagina’s | Paperback | Verschijnt nu | ISBN: 9789023920427 | € 17,90

Zie video met Marten de Vries en Gert-Jan Segers

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie & religie), schrijver, dichter (bundel: Stiltegebied)

19 Responses

 1. trouwens over de arrogantie in het boek van de vries en segers ben ik het absoluut met Paul eens. Wat een stank gaat er uit van het boek zeg!!!! Ik heb het voornamelijk in de auto gelezen tussen mijn afspraken door (ik ben vertegenwoordiger van beroep) maar de ramen moesten alle vier open anders zou ik het benauwd hebben gekregen van zoveel arrogantie.
  ik ben bezig met een reactie: Wat Moslims wel begrijpen en Christenen zoals Segers en de Vries nooit zullen bevatten!

  Like

 2. “In dialoog treden met… …ik zal u de wapens aanreiken”
  Dat is de ware boodschap van het boek, wel een rare visie. Ik heb het boek reeds aan verschillende mensen doorgegeven om te lezen (ja zelfs aan meer Christenen dan andersgelovigen), de meesten stoppen met lezen na enkele tientallen bladzijden vanwege de ondragelijke arrogantie van de schrijvers…

  Like

 3. Anouk

  Ik heb een paar collega’s die moslim zijn. We hebben wel eens discussies over de Koran en de Bijbel. We vergelijken de twee boeken. Hij vertelt mij dat er een heleboel staat over Jezus en in Koran. Ik was echt heel erg verbaasd. HIj zegt dat hij niet geloofd dat Jezus is gestorven aan het kruis omdat hij een profeet was. En omdat hij niet geloofd dat God zo gemeen is dat hij zijn zoon de profeet zo zou laten sterven. Ik vind dat heel mooi gezegd en ik kan best begrijpen dat hij dat vind want ik vind dat namelijk ook als ik er met mijn menselijke ogen naar kijk. Wij zijn iedergeval eens dat we respect moeten hebben voor anderen. Wij mensen moeten boven onze relgie uitsteigen en zien dat die ander wat hij of zij ook geloofd altijd mens is. Een mens zoals jij en ik die zijn fouten heeft. Maar vooral liefde voor anderen. En liefde is toch echt belangrijkst volgens de bijbel. Staat in corithen geloof ik.

  Like

 4. Ik geloof het niet ,
  ik weet het zeker ,
  De islam is het meest achterlijke geloof ,
  dat ons al meer dan 1.000 jaar bedreigd .
  Zie alle geschiedenis boeken .
  Niet alle moslims zijn terroristen ,
  maar alle ZELFMOORD terroristen zijn ALTIJD moslims .
  U bent gewaarschuwd !

  Like

 5. Louwrens

  De vrijzinnige mening van Paul Delfgaauw is anders ook behoorlijk arrogant. Overal weet hij iets over te kakelen, plukt hier een citaat vandaan, klets daar weer eens uit zijn nek.
  En over bekrompen gesproken: Delfgaauw laat nergens ruimte voor een andere visie, alleen vrijzinnigheid zijn deugd.

  Like

 6. Beste Yusuf zegt op 29 mei 2012 ……..enz…
  Maar ….de islam staat leugen en bedrog toe ,
  zolang dit hun kraam te pas komt .
  want
  Geloven is ,,,iets voor waar aannemen zonder echt bewijs .
  Geloof maakt meer kapot dan je denkt !

  Like

 7. Yusuf

  gekke is, zelfmoord terrorist worden geen moslims genoemd, want in de Islam zegt dit “Gij zult uw leven niet vroegtijdig verlaten op uw eigen wil, anders zult gij naar de diepte van de duisternis belanden”
  andere ding is “Gij zult niet doden, een mens doden is gelijk aan hele mensheid”
  als je dus andere onschuldige mensen meeneemt en de dood injaagt, hou je dus niet aan de regel van de Islam.

  “We waren een tolerant volk ,
  totdat de intolerante moslims kwamen
  Stop de intocht van de moslims in de EU.
  Europa is al 1.000 jaar ernstig bedreigd door de moslims”

  aantal vragen hierover,
  wat weet jij over de afgelopen 1000 jaar?
  op school maken ze je wijs dat jullie de 80 jarige oorlog hebben gewonnen van de Spanjaarden en dat is een bullshit…
  ken je dit? liever turks dan paaps? nee? wist jij dat Willem van Oranje de sultan van de ottomaanse rijk enorm bewonderde om zijn tolerantie tegen joden en christenen? Nee dat weet jij ook niet…
  trouwens, over welke intolerante moslims heb je het over?
  omdat een paar groepen *** marokkaanse jeugd het verpesten voor miljoenen moslims ga jij ze oordelen op geloof?
  kijk naar de afkomst en de oorzaak, het is gewoon de gewoonste zaak dat de marokkaanse cultuur en ouders anders in elkaar zit dan bij de turkse, de moeder heeft niks te zeggen tegen zijn zoon tot de vader thuis is…maar mijn moeder zal mij killen…omdat bij de turkse cultuur de familie naam hoog in de vaandel ligt en dat zij de islam stricter naleeft dan de marokkaanse soort genoten…..

  Like

 8. keuleniscool

  We waren een tolerant volk ,
  totdat de intolerante moslims kwamen .
  Stop de intocht van de moslims in de EU.
  Europa is al 1.000 jaar ernstig bedreigd door de moslims ,
  zie alle geschiedenis boeken !
  En 50 jaar geleden werden alle deuren in Europa ,
  voor deze agressieve en intolerante moslims ,open gegooid ,
  door de linkse rakkers, onder het mom van ….
  multi culti is mooi ….
  Angela Merkel van Duitsland en Sarcocy van Frankrijk
  en de premier van GB David Cameron geven het eindelijk openlijk toe .
  multi culti is OUT , MISLUKT , ONZIN.
  En dit wisten velen al vele vele jaren !

  Dit moet stoppen .
  Aanpassen ………anders vertrekken .

  Geloof me ….
  Niet alle moslims zijn terroristen !
  Alhoewel…..
  Alle zelfmoord-terroristen zijn ALTIJD moslims !

  Like

 9. Het is Jézus die gezegd heeft: ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door Mij’. (Johannes 14,6).
  Wie Gods Zoon ‘arrogant’ noemt, heeft wat te verantwoorden….

  Like

 10. Paul Delfgaauw wekt nergens de indruk dat hij het boek gelezen heeft.
  Titel, promotiefilmpje van de uitgever en een citaat via internet geplukt van CV.nieuws zijn voor hem voldoende om zijn oordeel te vellen.

  Zelfs over de titel heeft hij kennelijk niet nagedacht
  Wíj willen niet begrepen worden, er bestaat jammerlijk onbegrip over het evangelie van Jezus Christus.

  Van veel Bijbelkennis kan commentator zelf ook niet worden verdacht.
  Wat Petrus ‘vervuld van de Heilige Geest’ zegt (zie Handelingen 4,12), wordt mij in de mond gelegd.

  Wat onze opponent bedoelt met een ‘glasheldere verborgen agenda’ is mij compleet onduidelijk.
  Er wordt niets zorgvuldig verzwegen. De islam ontkent het hart van het evangelie zoals dat wordt verbeeld in het ichthusteken.
  Deze verwerping mogen wij niet accepteren.

  Auteurs wordt ‘bekeringsdrift’ verweten.
  Afgezien daarvan dat mensen geen mensen bekeren maar dat mensen zich bekeren omdat God hen bekeert, welke drift drijft Delfgaauw met zijn venijnige kritiek?

  Over een ding zijn het roerend eens: er is maar één God, ‘een geheel enig en éénvoudig geestelijk Wezen’ – zo begint de Nederlandse Geloofsbelijdenis.
  De vraag is alleen hoe deze ene God zich heeft geopenbaard en bekend wil staan.

  ‘Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft Hem doen kennen’ (Johannes 1,18).

  Marten de Vries

  Like

 11. joost tibosch sr

  Christenen met hun joodse en klassieke wortels konden een geweldige mens als Jezus toen makkelijk gaan denken en benoemen als “Zoon van God”. Joden met hun nadruk op gezin noemden hun grote mannen ook “Zonen van God, de Vader”. Door het uitelkaar groeien van en kinnesinne tussen christendom en jodendom viel de grote jood Jezus bij het jodendom tot voor kort “buiten de boot”. De grote mannen in de arabische wereld, en daar rekenen ze Jezus ook toe, noemt men met diezelfde ,menselijke poging om meer te zeggen “profeet”, dat men met name voor Mohammed gebruikt!.

  De tijd dat we “elkaar vliegen afvangen” is echt voorbij. Eindelijk beseffen we dat we allemaal gruwelijk veel aan al die geweldige mensen ,dus ook aan die Jezus van de christenen, te danken hebben. En bij grote mannen heb je nu eenmaal, ook je culturele voorkeur! Waarom niet?

  Met onze menselijke taal tasten we bij deze grote mannen voorbij onze werkelijkheid en “strelen” die als het ware .Die ” grote” woorden zijn niet bedoeld om er elkaar mee om de oren slaan.

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.