Het ‘Onze Vader’ van de Kerk der Kopimisten


Onze Kopimi Die in Internet is,

Uw Naam worde gekopieerd,

Uw Computerrijk kome;

Uw Wet geschiede,

gelijk op Internet als op onze computer.

Geef ons heden onze dagelijkse kopie;

en vergeef ons onze piraterij,

gelijk ook wij vergeven andere piraten;

en leid ons niet in illegaliteit,

maar verlos ons van de Vervolging.

Want van U is het Internet,

en de copy en de paste

tot in eeuwigheid.

Enter.


© pd

Illustr. computeridee.nl

About Paul Delfgaauw

‘Zinzoeker’ Paul Delfgaauw is freelance tekstschrijver voor de Academie voor Geesteswetenschappen, Utrecht. Opleiding Religiestudies – richting Media & Cultuur (2014 – 2019) – aan de Academie voor Geesteswetenschappen Utrecht (eindexamenscriptie: ‘Het draagbare Joodse vaderland’), verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Vanaf de eerste dag dat op de lagere school in de catechismusles de vraag werd voorgelegd waartoe de mens op aarde is, werd dat het zingevend en -zoekend levensthema. Grasduinen door boeken, tijdschriften en kranten en later de digitale media met verhalen over 'Meer' – met het innerlijk weten dat God, De Eeuwige, het Al, op Zijn wijze deel uitmaakt van al het leven. Op kritische wijze wordt zin en onzin van religie en filosofie beschouwd en eveneens het gedachtegoed van ‘niet-religieuze’ levensbeschouwingen. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd toenemend stof tot nadenken over goden en mensen, en hun zoektocht naar elkaar. Dit blog staat niet bol en vol van de eigen ‘mening’, maar vooral van wat tot nadenken stemt. Minder toegankelijke stof wordt wat toegankelijker gemaakt door samenvattingen en/of doorverwijzingen naar relevante links, zo nodig aangevuld met passende en aanvullende teksten van anderen.

1 Response

  1. joost tibosch sr

    Het oude “Onze Vader” van de TV met Mies Bouwman galmt nog uit de verte en in onze huiskamers en we hebben al weer een “Onze Vader” van een wereldomvattende Internetkerk. Zeg maar eens dat Jezus geen invloed heeft in onze wereld!
    Mogen we deze “Vader” in onze vrouwvriendelijke tijd nu ook “Moeder” noemen?

    Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.