‘Roze Limonade voor Vrede: Aanbevolen Donatie $ 1’

fagbug
God Discussion
is een website over religie, maar ook over controversiële opvattingen over geloof en goden. GD levert nieuws over religie, geloof en niet-geloof, in een smeltkroes van meningen. Al Stefanelli beschreef onlangs een hartverwarmend voorval, dat echter ook duidelijk de religieuze onverdraagzaamheid en diepe haat in protestants Amerika demonstreert.

‘Afgelopen vrijdag besloot vijfjarige Jayden Sink limonade te gaan verkopen. Niet ongebruikelijk voor een vijfjarige in de hitte deze tijd van het jaar in Kansas. Jayden is echter niet de gemiddelde vijfjarige, en de plaats waar ze het verkocht is van belang. Jayden verkocht haar roze limonade in de voortuin van The Equality House, een regenboogkleurig huis dat toevallig precies tegenover het Westboro Baptist Church terrein staat, in Topeka.’

jayden
Ze verkocht veel limonade. Hoe het er echter toe leidde dat er bij de kerk een bord verscheen met de tekst ‘Flikkers en zij die het mogelijk maken branden allemaal in de hel. Limonade zal geen tongen koelen’, kan je lezen op de site van Positief Atheïsme, een site – ‘voor mensen die zelf durven denken’.

westboro-baptist-church

Zie: Knipsels (Positief Atheïsme)

Foto’s: God Discussion

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie, mystiek, religie, spiritualiteit), schrijver, dichter.

12 Responses

 1. joost tibosch sr

  Zoals je weet is Sarah een geweerfanate en uitstekende schutter, Ze zal niet schromen, als ik haar het leven in haar bijzijn, volgens haar altijd onterecht, zuur maak, ook mijn leven dreigend kapot te maken, zoals ze dat al vaker deed bij mensen die haar op haar nummer durfden te zetten. Kan ik me zonder ge(ver)weer weer beroepen op “navolging van Jezus”. Zo zie je maar, dat men soms niet zonder grote mond kunt….Maar geef mij maar die kleine engel Jayden Sink, die nog niet eens weet wat een grote mond is…!

  Like

 2. MNb

  “onuitstaanbare krengen”
  Ik begrijp dat u op deze wijze uw gemoed moet luchten, maar één van de andere opvallende zaken in Jezus’ leven is de mildheid die hij tentoonspreidde. Wie daar ook goed in was: Franciscus van Assisi.
  Hoewel ik graag mag polemiseren en daarbij een felle toon aansla onthoud ik mij toch liever van dergelijke algemene oordelen, die maar al te gemakkelijk tot ontmenselijking leiden. En ook Sarah Palin is een mens.
  Laten we fel zijn tegen haar denkbeelden en mild over haar mens-zijn. Dat is voor onszelf ook veel prettiger

  Like

 3. MNb

  Die van de WBC zijn een lekker stelletje. Ze provoceren graag homo’s, lesbo’s en atheïsten in de hoop dat ze uit hun slof schieten. Vervolgens beginnen ze rechtszaken om schadeclaims binnen te slepen. Het schijnt tamelijk lucratief te zijn. Zie de Engelse Wikipedia; één van hun specialiteiten is begrafenissen verstoren terwijl ze binnen de wet blijven.
  Ik heb begrepen dat de WBC voornamelijk een familiebusiness is, op Oud-Testamentische wijze patriarchaal georganiseerd, onderleiding van Fred Phelps. Het aardige is dat twee van zijn kleindochters tamelijk recent de WBC verlaten hebben: Grace en Megan Phelps-Roper. Het leven onder het tirannieke juk van god is blijkbaar niet voor eenieder weggelegd.

  Like

 4. Carla

  Beste Theo,

  Ik heb het vermoeden dat er hier geen sprake is van het inzetten van een kind. Daarom noem ik ook de lieve ouders.
  ( er staan ook twee grote stoelen op het plaatje ;-))

  Ik denk ook niet dat het hier gaat om ruzies tussen buren maar een huis, met haar bewoners die zich in willen zetten voor vrede, in de meest brede zin van het woord, ( het meisje verkocht immers limonade voor de vrede ) en een kerkgenootschap dat op niet mis te verstane wijze uiting geeft aan hun denken over, in dit geval, homoseksualiteit.

  Dit laatste vermoedelijk aangewakkerd door de fraaie regenboog waarmee het huis en de auto zijn beschilderd.
  Deze regenboog wordt helaas door sommigen, ook hier in Nederland, uitsluitend gezien als een symbool van de homo, lesbo en transgender organisaties.
  Terwijl het ook een uiting is van hen die staan voor Vrede, Gerechtigheid en Heelheid van de Schepping.

  Hoe dan ook…..de teksten die op het bord staan van de kerkmensen, lijken me kwalijker voor de ontwikkeling van een kind dan roze limonade verkopen voor een mooi doel.

  Like

 5. Theo

  Carla,
  is de inzet een kind, in geloofsconflicten?
  Ik zou graag dat lieve meisje buiten de ruzies houden van elkaars “overburen.”

  Like

 6. joost tibosch sr

  O, wat erg. Las onlangs dat Sarah Palin zich opwierp in de “War of Christmas”. Bij dat woordje War gingen al mijn niet meer bestaande haren overeind staan. Het meest opvallende van Jezus’leven dat hij durfde te kiezen voor de minsten in zijn maatschappij, wordt op joods-christelijke manier geprojecteerd in de babyJezus. Toen Jezus daar tussen die in het jodendom verachte herders=flikkers lag, zongen engelen toch van “Vrede”? Ondertussen ken ik gelukkig ook het verschil tussen onuitstaanbare krengen als een Sarah Palin en zomaar stille zingende engelen…

  Like

 7. Carla

  Het meisje en haar actie, vermoedelijk geholpen door haar lieve ouders, ontroerd me diep.

  De tegenactie van de kerk, maakt me verschrikkelijk boos en opstandig.

  Zoet en bitter vermengd zich in een traan.

  En terwijl al die gevoelens in en door mij heen buitelen, vormt zich ook een zekere compassie in de richting van die geloofsfanaten, die immers ook niet beter weten/kunnen/durven.

  Dat zij doorgaat voelt voor mij als een zachte kracht, die uiteindelijk het harde ook wat vloeibaarder zal maken.

  Geloof ik dat? Hoop ik dat? Vertrouw ik daar op?
  Ja, maar niet zonder meisjes die roze limonade verkopen.

  Like

 8. Theo

  Waar het op neerkomt is, dat dit kind slachtoffer is, hoe kun je van ontroerend vertrouwen en altruïsme spreken bij een kind, ze wil gewoon haar limonade verkopen.

  Like

 9. Theo

  Het kind zit te midden een oorlogsfront,
  ‘toevallig’ staat hun huis tegenover dat van Baptisten.
  Je kunt alleen medelijden met haar hebben, ze is nog niet zover dat ze alle religieuze of non-religieuze dwaasheid begrijpt.
  Het enig leuke is hun kleurige huis.

  De bron van PD is tevens nogal twijfelachtig,
  de site voor ‘mensen die zelf durven denken’,
  en die haat propagandeert tegen álle religie.

  Like

 10. annevellinga

  het kind is in haar ontroerend vertrouwen en altruisme sterker dan de bevrorendste fanaat… ze beklijft

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.