Theodor Holman: ‘De islam is uit op wereldheerschappij’


‘En is bereid daarvoor de wapens op te nemen.’ Aldus Theodor Holman in het Parool. Hij noemt religie het grootste kwaad in de wereld. Hij heeft het dan over de radicale islam en het orthodoxe christendom. Holman neemt mensen hun geloof kwalijk. Daarmee scheert hij alle gelovigen en alle religies 
over een kam. Hij denkt als Geert Wilders: tegen de gelovigen heeft hij zogenaamd niets, maar wel tegen het geloof. Alsof je dat kan scheiden.

Bizar, dat journalist Holman zijn denkbeelden alleen maar baseert op juist de radicale en orthodoxe elementen binnen religie. Op grond van die kortzichtige visie noemt hij religie het grootste kwaad in de wereld. En vervolgens wil hij een open debat. Dan moet je wel de deur open zetten en niet hard dichtslaan.

‘We lijden enorm onder de politiek correcte opvatting dat je de islam niet mag bekritiseren. Dat zie je overal en dat belemmert een open debat over de islam enorm.’

Holman belemmert juist het open debat door de islam slechts eenzijdig te bezien. Het is dan geen bekritiseren wat Holman doet, het is het wegzetten van hele bevolkingsgroepen die de islam als heilig ervaren. Daarmee doet hij zelf de discussie onrecht, want het mist dan de broodnodige nuance die zo belangrijk is in een open debat.

Moslims maken gebruik van twee wapens: bevolkingsaanwas en immigratie

Hier heeft Holman het weer over ‘moslims’. Allemaal dus. Niet ‘radicale moslims’ alleen. Dat is het enge aan Holman – die het gedachtegoed van Wilders hiermee voor honderd procent aanhangt. Holman ziet geen mensen. Hij ziet – door zijn oogkleppen – alleen maar radicalen. Alle moslims zet hij in het verdomhoekje. Demoniseren noemen ze dat. Of racisme.

Hero Brinkman (ex-PVV) heeft het gelukkig eindelijk door. Hij is het niet langer eens met het wegzetten van hele bevolkingsgroepen. Als het om het wegzetten van bevolkingsgroepen gaat, is 41 procent het eens met Brinkman, die deze tendens ziet bij de PVV. 55 procent deelt zijn mening niet.

Zie: ‘Die Islam is verderfelijk’ 

Foto: Tijdens de hadj maakt men zeven keer de ommegang rond de Kaaba (Irishpunktom)

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie & religie), schrijver, dichter (bundel: Stiltegebied)

7 Responses

 1. Arjan Fernhout

  Theodor Holman is er niet in geslaagd om een vreselijke moord op een normale manier te verwerken. Om antwoorden te krijgen probeert hij via een dialoog het publiek te positioneren op een plek waar een therapeut of een god had moeten zitten. Vermoedelijk geeft Wim Kalb aan waar bij Holman een omissie zat in de opvoeding. De manier waarop Holman het gebeuren entameerde en zijn reacties op de kritiek duidt op het gedrag van een jongetje dat slaag verwacht. Daar had een George Steiner op dit hachelijke niveau geen last van in zijn “The Portage to San Cristobal of A.H.”

  Like

 2. joost tibosch sr

  Zowel de oorspronkelijke Umma van Mohammed als het “Rijk van God” van joden en Jezus mogen dan door fundamentalistische gelovigen en ongelovigen als Holman etc. begrepen worden als wereldheerschappij, in feite drukken zij in gelovige taal gemeenschap van mensen uit “in liefde en barmhartighheid van God” en zijn ze beiden feitelijk in hun geloofskern niet gediend van en diep protest tegen de afgod van heerschappij door menselijke macht en wereldrijk!

  Like

 3. Het is niet slim om religieus te zijn. Want je betrekt onbestaande dingen in je redeneringen. En vroeger of later ga je daardoor de gerechtvaardigde belangen van derden met onterechte middelen schenden. Neem bijvoorbeeld het homodebat in de V.S. De homo’s mogen niet trouwen omdat er genoeg ‘gelovigen’ zijn, zie de wetten tegenhouden. Het is dus het schenden van een gerechtvaardigd belang (het recht om te trouwen) met onterechte middelen (een beslissing berustend op onbestaande dingen)

  Like

 4. keuleniscool

  We waren een tolerant volk ,
  totdat de intolerante moslims kwamen .
  Stop de intocht van de moslims in de EU.
  Europa is al 1.000 jaar ernstig bedreigd door de moslims ,
  zie alle geschiedenis boeken !
  En 50 jaar geleden werden alle deuren in Europa ,
  voor deze agressieve en intolerante moslims ,open gegooid ,
  door de linkse rakkers, onder het mom van ….
  multi culti is mooi ….
  Angela Merkel van Duitsland en Sarcocy van Frankrijk
  en de premier van GB David Cameron geven het eindelijk openlijk toe .
  multi culti is OUT , MISLUKT , ONZIN.
  En dit wisten velen al vele vele jaren !

  Dit moet stoppen .
  Aanpassen ………anders vertrekken .

  Geloof me ….
  Niet alle moslims zijn terroristen !
  Alhoewel…..
  Alle zelfmoord-terroristen zijn ALTIJD moslims !

  Like

 5. Roberto la Verita

  Hij denkt als Geert Wilders: tegen de gelovigen heeft hij zogenaamd niets, maar wel tegen het geloof.
  ———————————————————
  Daar zit dan ook zijn denkfout,
  Want tegen geloof kan je niets hebben,maar wel tegen mensen die dat geloof verkeerd interpreteren.

  Heel dom,en dat voor een journalist
  Roberto

  Like

 6. Als mensen niet meer zelfstandig denken, maar zich makkelijk laten beïnvloeden door een ideologie, religieus of politiek, gaat het mis. Als je geen vragen meer stelt, maar rücksichtsloos meegaat met wat je wordt voorgeschoteld, leidt dat to verschrikkelijke dingen. leer kinderen vragen stellen. Bevorder een kritische houding.

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.