Hubble filmt engel in de ruimte


What’s on a science’s mind
Hubble vereeuwigde het stervormingsgebied S106.
En dit is een bijzonder fenomeen.
De nevel doet namelijk sterk denken aan een engel.
Met een beetje fantasie zijn de vleugels goed te zien.

Zie: Hubble fotografeert engelachtige nevel

En op YouTube zie je de engel geluidloos vliegen…

About Paul Delfgaauw

‘Zinzoeker’ Paul Delfgaauw is freelance tekstschrijver voor de Academie voor Geesteswetenschappen, Utrecht. Opleiding Religiestudies – richting Media & Cultuur (2014 – 2019) – aan de Academie voor Geesteswetenschappen Utrecht (eindexamenscriptie: ‘Het draagbare Joodse vaderland’), verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Vanaf de eerste dag dat op de lagere school in de catechismusles de vraag werd voorgelegd waartoe de mens op aarde is, werd dat het zingevend en -zoekend levensthema. Grasduinen door boeken, tijdschriften en kranten en later de digitale media met verhalen over 'Meer' – met het innerlijk weten dat God, De Eeuwige, het Al, op Zijn wijze deel uitmaakt van al het leven. Op kritische wijze wordt zin en onzin van religie en filosofie beschouwd en eveneens het gedachtegoed van ‘niet-religieuze’ levensbeschouwingen. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd toenemend stof tot nadenken over goden en mensen, en hun zoektocht naar elkaar. Dit blog staat niet bol en vol van de eigen ‘mening’, maar vooral van wat tot nadenken stemt. Minder toegankelijke stof wordt wat toegankelijker gemaakt door samenvattingen en/of doorverwijzingen naar relevante links, zo nodig aangevuld met passende en aanvullende teksten van anderen.

7 Responses

 1. joost tibosch sr

  Onze generatie heeft het geweldige geluk om prachtige foto’s te kunnen zien in en uit het heelal. Ik weet niet hoe het jullie dan vergaat, maar ik kijk mijn ogen uit…in opperste verwondering. En bij mij welt dan -met mijn verleden en hoewel ik beter weet en ook geleerd kreeg dat ik die woorden niet “mag” gebruiken– in hoge toonaard spontaan het woord God, meestal met wat bijvoegsels, naar boven.

  Een van mijn mooiste kinderherinneringen is dat mijn vader mij,kleine jongen, terwijl ik langs zijn gestrekte vinger keek, de sterren aanwees die mijn twee gestorven broertjes waren. Echt, geloof me, ik weet nu beter, maar verbaas me er nog steeds over, hoe dierbaar die herinnering me is gebleven.

  Dit lijkt me wat anders dan het “sensatieverhaal” hier boven, maar is het allemaal wel zo’n flauwekul?

  Like

 2. Het plasma universum in actie! De bange biggers denken nog steeds in termen van zwaartekracht…en 96% ervan is onzichtbaar!

  Dat is toch echt hilarisch als je deze prachtige plasmainterferentie patronen ziet.

  pb

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.