Toch terug in de tijd reizen naar Jezus ?


In 2008 schreef ik in mijn blog Tijdreizen naar Jezus‘ dat ‘terugreizen in de tijd moeilijker is, maar als de wetenschap doorzoekt, dat binnenkort wellicht ook tot de mogelijkheden behoort. Dan kunnen we Jezus rechtstreeks vragen hoe het precies zit.’ 😉

Dit destijds naar aanleiding van een artikel van Paul Davies over tijdreizen. Davies is theoretisch natuurkundige en hoogleraar natuurfilosofie aan de Macquarie-universiteit in Sydney. Hij doet onderzoek naar zwarte gaten, kwantumvelden, het ontstaan van het heelal, het wezen van bewustzijn en de oorsprong van het leven.

Nu zijn er subatomaire deeltjes ontdekt, neutrino’s, die sneller dan het licht blijken te gaan. Dat biedt nieuwe perspectieven op reizen in de tijd en dan vooral achterwaarts. ‘Vooruitreizen in de tijd blijkt eenvoudiger dan terugreizen,’ schreef ik. ‘Vooruitreizen blijkt geen probleem. Als iemand met bijna de snelheid van het licht reist, of in een sterk zwaartekrachtveld zit, verstrijkt voor hem de tijd langzamer dan voor andere mensen. Met andere woorden: hij komt in hun toekomst terecht.’ Nu dus in zijn achteruit?

Robbert Dijkgraaf, president van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zegt: ‘Want als dit waar is, zou ons begrip van tijd niet meer geldig zijn. Het zou zelfs zo drastisch zijn, dat we terug in de tijd kunnen reizen. Alles wat we denken te weten over de relatie tussen oorzaak en gevolg zouden we moeten herzien. Het wordt dan een grote puinhoop.’

Nu lijkt het dus dat terug in de tijd reizen tot de mogelijkheden gaat horen. Nou ja, in de verre toekomst dan. We zouden eigenlijk naar de toekomst moeten reizen om te zien of het ons lukt om terug in de tijd te kunnen reizen. Frank Linde, directeur van het NIKHEF, het Nationaal instituut voor Subatomaire Fysica gelooft er geen bal van, dat we terug in de tijd zullen kunnen reizen. ‘Dit zou min of meer betekenen dat je het doelpunt kunt zien, nog voordat de strafschop is genomen. Dat is totaal ongrijpbaar.’

We geloofden ook nooit dat er iets sneller dan het licht kon reizen, terwijl Einstein dat wel als mogelijkheid veronderstelde, al had hij er geen bewijs voor. Maar als het wel kan, kunnen we ook Jezus ontmoeten, nog voordat Hij aan het kruis sterft. En dat laatste zelfs voorkomen. Hoewel, dat zou de mensheid in de problemen brengen, want dan zou Jezus zijn opdracht niet kunnen voltooien…

Misschien liever dan toch maar niet verder zoeken naar mogelijkheden om terug in de tijd te kunnen reizen. We hebben al moeite genoeg om crises in het hier-en-nu op te lossen.

Zie:  Scepsis en ongeloof over CERN-meting

Foto: mikeboy.punt.nl

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie & religie), schrijver, dichter (bundel: Stiltegebied)

11 Responses

 1. Reine jRagolo

  Zelfs als er snelheden bestaan die sneller dan het licht zijn kun
  je niet terugreizen in de tijd. En Jezus staat altijd aan je zijde. Als er er maar voor open staat.

  Like

 2. joost tibosch sr

  Als theoloog zit ik al mijn beperkte exacte kennis op scherp te zetten bij al deze nieuwe wereldschokkende berichten..Bij alle nieuwe inzichten moeten wij tweemaal de knop omdraaien en kunnen nu nog helemaal niet voorzien welke gevolgen dat weer voor ons zou kunnen hebben!!

  Wat Jezus betreft..na zo’n tijdreis lopen we ook weer het risico dat we ons te pletter staan te grinniken als die schlemiel aan het kruis hangt..omdat we weer niet doorhebben, wat hij voor een rol in de geschiedenis heeft gespeeld!

  Like

 3. Meneer Knutsel die naam is alleen al een ‘G O D S-W O N D E R !!’
  Als de Theorie klopt is het niet over 1 0 0 Jaar maar tenminste door de Neutrino’s Vijftig Jaar eerder!! En Meneer Knutsel dan hebben zelfs U en ik en de Smurfen kans dat nog mee te maken !!
  Maar als de Neutrino’s sneller gaan dan Het Eeuwige Licht , zitten we ook sneller in een Zwart Gat… waar ik trouwens nu ook al eens Last van heb !!
  Groet á Tous ……………Prettig W E A K – E N D !!…………………..

  Like

 4. Jézus wat moet ik hier nou weer mee!!
  Het zal allemaal wel..
  En verder ,,,Ik heb geen tijd om voor of
  achteruit te reizen..
  Ik ‘Gelóóf ‘ het wèl.. Time will Tell!!
  Maar verder wel erg interessant
  Verder had ik net een soort hardop -droom
  dat E I N S T E I N er mee Akkoord ging, dat
  het nu tijd was, en werd om even een correctie
  aan zijn Theorie te onthullen..
  Groet á vous Joshua

  Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.