Filosoof Becky Breinstein van school gestuurd

breinstein zombie_Ten Have

Goed idee! Een filosofie-reeks voor kinderen. Socrates binnenkort en wat later Nietzsche. Je zou toch zo weer 10 jaar willen zijn en deze boeken verslinden. Een nieuwe graphic novel-serie geeft jonge kinderen ‘een grappige en bijna ongemerkt leerzame ingang in het leven en denken van beroemde filosofen. Het eerste deel draait om Socrates, de grondlegger van de westerse filosofie. Het tweede deel, Het ravijn van Nietzsche, zal in 2020 verschijnen’.

De Becky Breinstein-reeks laat zien wat er gebeurt als je de ideeën van filosofen letterlijk toepast in je leven. In het eerste avontuur krijgt Becky een schok van de Griekse wijsgeer Socrates, die als sidderrog aan haar verschijnt. Vanaf dat moment is ze besmet met het vragenvirus en staat haar wereld op zijn kop. Gelukkig krijgt ze hulp van haar blobvis en haar Tasmaanse tijger Raymon de Demon.’

Als je ooit van school gestuurd wilt worden: lees De gifbeker van Socrates. Marc van Dijk en Sander ter Steege maken filosofie voor kinderen interessant met de nieuwe graphic novel-serie Becky Breinstein. Breinstein is nieuwsgierig, brutaal. Hoe dat laatste is gebeurd, vertelt ze met vaart en humor in De gifbeker van Socrates, dat op 17 september 2019 verschijnt bij uitgeverij Ten Have.

De makers van de Breinstein-reeks ontwikkelen het verhaal en de tekeningen in nauwe samenwerking. Beiden werken zowel tekenend als schrijvend aan de reeks. Marc van Dijk (1979) is schrijver, journalist en kunstenaar. Hij schrijft voor Trouw en Filosofie Magazine. Hij publiceerde Wij zijn de politiek, het denken van Daan Roovers (Ambo Anthos, 2019) en De paus van Amsterdam, biografie van Huub Oosterhuis (Atlas Contact, 2013). Sander ter Steege(1979) is kunstenaar, illustrator en striptekenaar.

Bron: Ten Have