Mijn dichtbundel ‘Stiltegebied’ vandaag verschenen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Stiltegebied

 

Afbeelding van Stiltegebied

Prijs: € 14,50

Titel: Stiltegebied
Auteur: Paul Delfgaauw
Categorie: Gedichten
Geïllustreerd: Nee
Uitvoering/formaat: Paperback 12,5 cm x 20 cm
Aantal pagina’s: 48
ISBN: 9789462069480
Verschijningsdatum: 24 mei 2013
Uitgeverij Boekscout

Stiltegebied is vooral tot stand gekomen door de natuur. Bos, hei, strand, zee, dieren en vogels fluisterden dichter Paul Delfgaauw de woorden in die hij zocht om de variatie aan indrukken vorm te geven. De meeste gedichten – waarin bespiegelingen en humor haasje-over spelen – hebben een vrije versvorm; sommige kregen vorm als haiku.

Zie: Bol.com

About Paul Delfgaauw

‘Zinzoeker’ Paul Delfgaauw, sinds september 2014 student Religiestudies – richting Media & Cultuur; sinds 2016: Vrije studierichting – aan de Academie voor Geesteswetenschappen Utrecht (voorheen HGU), verkent sinds jaar en dag de gebieden religie en filosofie. Verwacht begin 2019 afgestudeerd te zijn. ------- Momenteel werkt hij aan zijn eindexamenscriptie ‘Het draagbare Joodse vaderland’, zoals de Duitse dichter, van Joodse afkomst, Heinrich Heine (1797 – 1856) de geschriften omschreef die de Joden in de diaspora eeuwenlang veel structuur en samenhang hebben gegeven. Deze zorgden ervoor dat, hoezeer de Joden ook verspreid waren over de aarde, een gedeelde Joodse identiteit kon voortbestaan. ------- Vanaf de eerste dag dat op de lagere school in de catechismusles de vraag werd voorgelegd waartoe de mens op aarde is, werd dat het zingevend en -zoekend levensthema. Grasduinen door boeken, tijdschriften en kranten en later de digitale media met verhalen over Meer – met het innerlijk weten dat God, De Eeuwige, het Al, op Zijn wijze deel uitmaakt van al het leven. ------- Op kritische wijze wordt zin en onzin van religie en filosofie beschouwd en eveneens het gedachtegoed van ‘niet-religieuze’ levensbeschouwingen. In deze tijd bieden internet en de sociale media wereldwijd toenemend stof tot nadenken over goden en mensen, en hun zoektocht naar elkaar. ------- Dit blog staat niet bol en vol van de 'eigen mening’, maar vooral van wat tot nadenken stemt. Minder toegankelijke stof wordt wat toegankelijker gemaakt door samenvattingen en/of doorverwijzingen naar relevante links, zo nodig aangevuld met passende en aanvullende teksten van anderen.

16 Responses

 1. Marianne

  Prachtige bundel. Zo gevoelig verwoord. Toen ik het las was ik ook daar, daar waar jij de inspiratie hebt gekregen.

  Like

 2. Carla

  Paul, je gedichtenbundel is inmiddels van mijn verlanglijstje geschrapt. De woorden, gegeven aan wat het hart beleefde, dansen nu, op elk gewenst moment, dichtbij.

  Wát een pareltje zeg, gevuld met woorden die je zomaar even meenemen naar momenten van herkenning en geraaktheid.
  Prachtig.

  Volgend voorjaar zal ik de groene buitenaardsen de weg wijzen naar de Keukenhof ;-). ( woon op loopafstand )

  De woorden waarmee je Tij zo mooi kleurt, brachten mij even terug bij een bijzondere ervaring, de Canto Ostinato, uitgevoerd op 4 vleugels aan het strand in Bergen aan Zee.
  Wat jij verwoord was hoorbaar in die klanken.

  Ik dank je ervoor.

  Like

 3. nand braam

  @ Paul

  Op mijn fietstraining kom ik daar ook wel ( Lage Vuursche), maar zodra je de “pannenkoekendrukte “ (van Lage Vuursche) nadert, moet je oppassen niet omver gereden te worden door automobilisten, die een parkeerplek zoeken op weg naar hun favoriete pannenkoekenrestaurent. In gedachten al bij hun pannenkoek heeft men geen oog meer voor de eenzame fietser. Het merkwaardige is dat als je pakweg 200 meter buiten deze “ druktecircel” bent, je op de fietspaden in de bossen verderop bijna niemand meer tegenkomt.

  Like

 4. Carla

  Proficiat Paul met het uitgeven van je gedichtenbundel.
  Mooi dat de natuur aan jou woorden heeft geschonken en jij ze hebt toevertrouwd aan de, aanvankelijk, blanco, stille bladzijden.
  De bundel staat op mijn verlanglijstje.

  Like

Reacties zijn gesloten.