‘Verloren Goden’ – Denken buiten bestaande opvattingen


‘Verloren Goden’
is bij uitstek geschikt voor nieuwsgierige mensen, die bereid zijn buiten bestaande opvattingen te denken – of het nou om religie of om wetenschap gaat – en die niet bang zijn voor een beetje spiritualiteit. ‘Dat kan toch niet’ wordt dan: ‘het is een mogelijkheid’. Wie zegt dat er geen wezens kunnen bestaan uit boeken en films? Wie bewijst dat deze wezens een verzinsel zijn? Na het lezen van ‘Verloren Goden’ kun je geen eenduidig antwoord meer geven op deze vragen.’

Bovenstaande schreef wereldgeheimen.nl  8 oktober jl. over het boek Verloren Goden van Jaap Cové. Naast schrijver is Cové (1962) antropoloog en muzikant. Hij heeft een voorkeur voor exotische, niet alledaagse onderwerpen. Inspiratie voor zijn verhalen vindt hij tijdens het reizen over de wereld en het leren van andere culturen en inzichten. Hij verwerkt die kennis in spannende, spirituele verhalen.

‘Soms ligt de waarheid ver buiten je veilige wereld’
Verloren Goden
is het resultaat van jarenlang onderzoek en vele bezoeken aan Oregon, USA, waar hij in 1994 voor het eerst kwam. Met Verloren Goden won hij een prijs in de eerste wereldwijde Nederlandstalige schrijfwedstrijd BESTE MANUSCRIPT 2009.

‘Waarom zijn we geneigd lacherig te doen over zaken die onze zintuigen te boven gaan en volharden we in het verdedigen van onze naïeve standpunten uit angst voor het onbekende?’

Verloren Goden, uitgeverij Kramat, ISBN 9789079552528

Zie: Verloren Goden (wereldgeheimen.nl)

About Paul Delfgaauw

Zelfkranter website GodenEnMensen (filosofie, mystiek, religie, spiritualiteit), schrijver, dichter.

3 Responses

  1. joost tibosch sr

    Bespeur bij mijzelf helemaal geen angst voor het onbekende, voor mij zit het bekende al zo vol spiritualiteit dat mijn denken er zich op stuk bijt en mijn intuitie alle ruimte krijgt..en ik kijk er mijn ogen op uit! Aan het onbekende kom ik niet eens toe!

    Like

Reacties welkom.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.